總統 發表於 2010-9-11 19:05:34

Window7 玩aoc有問題?

我用左w7之後,既aoc時成個畫面停係到,完全冇反應

直至重開機先解決到

有冇人同類情形,同埋有冇人幫我解決個問題佢?{:4_235:}

熊貓傑 發表於 2010-9-11 19:10:05

版本問題.
您隻aoc系吾系舊版先.
裝果度應該有寫明
可以用咩windows用到伽

總統 發表於 2010-9-11 19:14:04

回復 2# 熊貓傑

世2有分舊版同新版= =?
隻aoc出果陣w7都未出,點會話支援w7

Moonstar 發表於 2010-9-11 19:24:31

唔關版本問題..版本只係1.0a,b,c,d(更新用)
我懷疑係兩者不相容- -
係邊到down架=]我覺得買正版安全d,
我用上網down個d有時都唔係好得,會彈game,會死機,我都冇計

waiwai125 發表於 2010-9-11 19:26:17

windows 7 有xp mode~你用xp mode黎行就應該無問題~
點用就上網睇下~

熊貓傑 發表於 2010-9-11 19:27:48

系統需求
*世紀帝國 II 完全版本: 帝王世紀。
*配備Pentium 166或更快之微處理器的多媒體個人電腦。
*Microsoft® Windows® 95、Windows 98、Windows ME、Windows NT® workstation version 4.0版 和 Service Pack 5 or Windows 2000 專業作業系統。
*32MB的記憶體Windows 95、Windows 98、Windows ME;64 MB for Windows NT 或 Windows 2000。
*典型安裝空間需100 MB硬碟【除了世紀帝國 II需要原來的磁碟片空間】;及另外100MB可供電腦作業檔案交換使用的硬碟空間。
*支援800x600解析度的Super VGA 彩色螢幕。
*支援800x600、250色,並配有2MB顯示卡記憶體的單機顯式卡。
*四倍速或更快的光碟機。
*微軟滑鼠或相容指向裝置。
*若要連上網際網路與其它玩家對戰或直接連接對戰,則需有28.8Kbps的數據機。
*於Internet連線對玩時需有Internet連線。
*附喇叭或耳機的音效卡 。
都無話有win7.
win7有好多game都玩吾到伽.

waiwai125 發表於 2010-9-11 19:39:54

系統需求
*世紀帝國 II 完全版本: 帝王世紀。
*配備Pentium 166或更快之微處理器的多媒體個人電腦。
*Mi ...
熊貓傑 發表於 2010-9-11 19:27 http://hkhk.org/images/common/back.gif

唔好玩啦=.="
隻game出果時都無win 7 ~佢個系統需求梗係唔會有win7啦=.=
win7想玩舊game就用xp mode啦=.="

熊貓傑 發表於 2010-9-11 19:42:01

甘咪即系舊game l0r

總統 發表於 2010-9-11 19:54:28

回復 4# Moonstar

foxy所down,之前用XP玩到

總統 發表於 2010-9-11 19:55:02

回復 7# waiwai125

搵唔到資料,不如私底下比條LINK黎ltlolhk

waiwai125 發表於 2010-9-11 20:09:46

回復waiwai125

搵唔到資料,不如私底下比條LINK黎
總統 發表於 2010-9-11 19:55 http://hkhk.org/images/common/back.gif

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=FB633E9D-DDBC-4044-BB09-4F99E757064E&displaylang=zh-tw
Windows XP Mode for Windows 7 可以讓您輕鬆地在執行 Windows 7 的電腦上,直接安裝及執行許多過去在 Windows XP 上執行的產能程式。
microsoft官網的=.="

Moonstar 發表於 2010-9-11 20:17:27

一句講到尾,用返xp啦

熊貓傑 發表於 2010-9-11 21:00:05

一句講到尾,用返xp啦
Moonstar 發表於 2010-9-11 08:17 PM http://www.hkhk.org/images/common/back.gif
認同.
win7雖然比較靚
功能又多
但系有好多game都限制
頁: [1]
查看完整版本: Window7 玩aoc有問題?